Gå til hoved-indhold

Historie

JW startede tilbage i 1923, hvor købmand C.A. Christensen grundlagde firmaet Nordjysk Skjortefabrik.I en lille lejlighed i hjertet af Aalborg brugte C.A. Christensen sine vågne timer på at skære, sy og udvælge særlige kvaliteter, som efter hårdt arbejde blev til unikke skjorter til landarbejdere. C.A. Christensens passion for at skabe og udvikle voksede i takt med produktionen. Der gik derfor ikke længe før, at sortimentet udvidede sig til at være kvalitets arbejdstøj.

I 1957 blev C.A. Christensens to sønner medejere i firmaet og året efter døde den passionerede købmand, og sønnen Juul Christensen overtog posten som direktør. Hans efterfølger blev Jørgen Christensen, der var barnebarn af C.A. Christensen. Jørgen Christensen var direktør for Jyden Konfektion A/S, Aalborg, som firmaet hed på daværende tidspunkt. Efter hans overtagelse tog det hastig fart. Det lille familieejede firma var blandt andet med til at udvikle en ny blanding af polyester og bomuld. Dette medførte, at Jyden Konfektion A/S blev de første i Europa til at producere arbejdstøj i denne nye kvalitet, som hurtigt blev meget populær. I dag anvendes netop denne unikke kvalitet indenfor mange forskellige brancher.

I 2016 blev Jyden Workwear opkøbt af Borch Textile Group A/S, som er ejet af Ulrik Mosegård. Borch Group, består af Almedahls, Sverige, Sølvberg, Norge og Borch Textile, Slagelse. Derudover har Borch Textile egen systue i Polen. Borch Textile Group A/S beskæftiger ca. 120 medarbejdere fordelt på vores selskaber. Borch Textile Group A/S er blandt nordens førende inden for textiler til sundhedssektoren, samt industri og hospitality, og arbejder kontinuerligt på at udbygge vores position til glæde for vores kunder.